اندازه گیری بازده سیستم های احتراق و دیگ های بخار

 اندازه گیری بازده سیستم های احتراق و دیگ های بخار

 اندازه گیری بازده سیستم های احتراق و دیگ های بخار

چندین روش برای اندازه گیری بازده سیستم های احتراق و دیگ های بخار وجود دارد که ممکن است این روش ها کمی باعث سردرگمی شود. اقدامات مختلف برای انتقال دادن اطلاعات مختلف است.

اساس آزمایش دیگ های بخار، انجمن مهندسان مکانیک آمریکا و آزمایش PTC4 است. دو روش ابتدایی برای تعیین بازدهی تعریف شده است:

روش ورودی – خروجی و روش اتلاف حرارت. نتیجه هر دوی این روش ها به آنچه که به عنوان بازده حرارتی ناخالص گفته می شود می انجامد. بازدهی که ازین روش اندازه گیری می شود بازده (ناخالص) است که در مقابل بازده (خالص) می باشد. بازده ناخالص می تواند شامل انرژی اضافی ورودی و ابزار کمکی مانند خنک کننده هوای احتراق، پمپ های سوخت، قسمت های سوخت رسان و غیره باشد.

اندازه گیری بازده سیستم های احتراق و دیگ های بخار

اندازه گیری بازده سیستم های احتراق و دیگ های بخار

بازرسی ظروف تحت فشار

ریگری در جرثقیل بازرسی جرثقیل

شکل معمول دیگر بازده که برای دیگ های بخار و دیگر سیستم های احتراق استفاده می شود بازده احتراق است. بازده احتراق شبیه روش اتلافی حرارتی است. اما در آن فقط اتلاف حرارت ناشی از گازهای خروجی در نظر گرفته می شود. بازده احتراق را می توان در این زمینه به وسیله بررسی محصولات احتراق (گازهای خروجی) اندازه گیری کرد.

بیشتر بدانید . .
بازرسی و عملکرد دیگ های بخار

مادامی که هوای اضافی موجود باشد، می توان مقدار دی اکسید کربن یا اکسیژن موجود در گازهای خروجی را برای اندازه گیری بازده احتراق استفاده کرد. هوای اضافی هوایی است که بیشتر از مقدار استوکیومتری وجود دارد. به عبارت دیگر هوای اضافی هوایی است که بیش از مقدار تئوری که برای کامل شده واکنش مورد نیاز است، موجود باشد.

واقعیت ممکن اما در واقعیت ممکن نیست بدون هوای اضافی، به مخلوط کاملی از هوا و سوخت برای احتراق کامل برسیم. به محض اینکه هوای اضافی در جریان سوخت کم شود، احتراق ناقص پدید می آید و در نتیجه مونوکسید کربن، کربن، دود و در موارد شدیدتر سوخت نسوخته تشکیل می شود. احتراق ناقص، ناکارآمد، پرهزینه و غالبا خطرناک است. بنابراین برای اطمینان از احتراق کامل و ایمن، مقداری هوای اضافی نیاز است.

بازرسی دیگ بخار

اما هوای اضافی خودش باعث ناکارآمدی می شود زیرا از طریق هوای اطراف گرم و از طریق گاز خروجی خارج می شود و این نوعی اتلاف حرارتی است. بنابراین با وجود اینکه مقداری هوای اضافی نیاز است، مطلوب است که این مقدار هوای اضافی حداقل باشد.

در اکسید کربن می تواند به عنوان معیاری از میزان کامل بودن احتراق استفاده شود اما نمی توان از آن برای کنترل مطلوب نسبت هوا به سوخت در سیستم های احتراق استفاده نمود. اگر واکنش در شرایط هوای اضافی یا هوای ناکافی باشد، کاهش مقدار دی اکسید کربن نمی تواند برای تنظیم سیستم کنترل کافی باشد.

اما اندازه گیری اکسیژن گازهای خروجی، بک محاسبه مستقیم مقدار هوای اضافی است. بنابراین اندازه گیری اکسیژن گازهای خروجی یک روش معمول تر و مناسب تر برای کنترل نسبت هوا به سوخت در سیستم های احتراق است.

بیشتر بدانید . .
تست دینامیک جرثقیل

تست ضخامت سنجی

اقدامات صرفه جویی انرژی 

فرصت های کاهش هزینه ی انرژی اساسا می تواند به یکی از راه های زیر انجام شود: کاهش بار، افزایش بازده و کاهش قیمت واحد انرژی. علاوه بر روش های متداول صرفه جویی و کاهش هزینه های انرژی، چند کار دیگر نیز وجود دارد که نمیتوان آنها را به راحتی طبقه بندی کرد.

اندازه گیری بازده سیستم های احتراق و دیگ های بخار

اندازه گیری بازده سیستم های احتراق و دیگ های بخار

تست مخازن 

اجزاء کلیدی حداکثر بازده

چند کار برای حداکثر سازی و کاهش هزینه ی اجرایی در دیگ های بخار و سایر سیستم های احتراق وجود دارد. اقدام کلیدی برای کاهش هزینه و انرژی شامل این موارد است: هوای اضافی، دمای دودکش، موازنه بار، خروج باقیمانده سوخت توسط فشار گاز و برگشت چگالیده.

تست هیدرو استاتیک

تاییدیه وزارت کار ظروف تحت فشار

بازرسی فنی و ایمنی ظروف تحت فشار

دیگ های بخار, تجهیزاتی هستند که انرژی شیمیایی (گاز و گازوئیل و مازوت) را به انرژی گرمایی و سپس به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند. با سوزاندن مواد سوختنی انرژی, زیادی به شکل فشار و گرما در دیگ بخار ذخیره شده که از این انرژی برای راه اندازی سایر تجهیزات و وسایل استفاده می شود.

بخار به دلیل مزیت های مختلفی از قبیل آسانی توزبع و انتقال، قابلیت اندازه گیری، توزیع یکنواخت دما، راندمان بالا و … که نسبت به انرژی الکتریکی دارد دارای خواص و کاربردهای زیادی در صنایعی نظیر: نیروگاه های حرارتی، صنایع غذایی، صنایع داروسازی، صنابع نفت و گاز و پتروشیمی، تهویه مطبوع و گرمایش و سرمایش، صنایع شیمیایی، صنایع کاغذسازی، صنایع پلاستیک سازی، صنایع قند و شکر، صنایع نساجی، صنایع چرم سازی، صنایع لاستیک سازی، سالن های رنگ، اتوکلاوها، بیمارستان ها، خشک شویی ها و … در غالب دیگ های بخار می باشد.

بیشتر بدانید . .
تجهیزات حاوی آب

فرآیند تست و بازرسی فنی

فرآیند تست و بازرسی فنی -ایمنی  ظروف تحت فشار و دیگ های بخار یکی از الزامات وزارت کار برای حصول اطمینان از عملکرد ایمن این سیستم ها  بوده و این تجهیزات در دوره های زمانی معین مطابق با اصول آیین نامه حفاظتی مولدهای بخار و دیگ های آب گرم باید مورد تست وبازرسی فنی قرار گرفته و تاییدیه ی ایمنی جهت ادامه کار اخذ نمایند.

ما در شرکت بازرسی آریا ایمن آوات خدمات تخصصی بازرسی فنی و ایمنی ظروف تحت فشار را بر اساس استاندارد های ملی و بین المللی مربوطه در سریع‌ترین زمان ممکن و رقابتی ترین قیمت انجام خواهیم داد .

شرکت بازرسی آریا ایمن آوات با در اختیار داشتن نمایندگی در کلیه استان‌های بزرگ کشورو ارسال کارشناس از تهران بدون هیچگونه هزینه اضافی و ایاب و ذهاب ، این خدمات را با بهترین کیفیت و در کل کشور عزیزمان ایران انجام خواهد داد.

شرکت بازرسی آریا ایمن

شرکت بازرسی آریا ایمن آواتشرکت بازرسی آریا ایمن آوات به پشتوانه بیش از یک دهه تجربه و کسب مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح، می‌تواند به عنوان مشاور در مباحث ایمنی مربوط به بازرسی و خرید مخازن تحت فشار استاندارد در کنار سازمان شما قرار بگیرد.

ما در شرکت بازرسی آریا ایمن آوات خدمات تخصصی بازرسی فنی و ایمنی ظروف تحت فشار را بر اساس استاندارد های ملی و بین المللی مربوطه با روش های مختلف بازرسی و چک لیست های مربوطه در سریعترین زمان ممکن انجام خواهیم داد که این مهم در بسیاری از پروژه هایی که نمیتوانند زمان زیادی مخازن را از مدار خارج کنند به کار خواهد آمد .

بیشتر بدانید . .
اقدامات اولیه آسانسور

نتیجه‌گیری:

اندازه‌گیری بازده سیستم‌های احتراق و دیگ‌های بخار از اهمیت بالایی در بهینه‌سازی عملکرد و کاهش هزینه‌های انرژی برخوردار است. روش‌های مختلفی برای اندازه‌گیری بازدهی وجود دارد که شامل روش‌های ورودی-خروجی و اتلاف حرارت می‌شود. این روش‌ها به تعیین بازده حرارتی ناخالص و بازده احتراق کمک می‌کنند که تأثیر مستقیمی بر کاهش هدررفت انرژی و افزایش کارایی سیستم دارند. علاوه بر این، استفاده از هوای اضافی برای بهبود فرآیند احتراق ضروری است، اما باید در حداقل مقدار ممکن باشد تا از اتلاف حرارتی بیشتر جلوگیری شود.

همچنین، اقدامات مؤثر برای بهبود بازدهی دیگ‌های بخار شامل مدیریت هوای اضافی، کنترل دمای دودکش و کاهش فشار گاز در خروجی است. این عوامل می‌توانند به کاهش مصرف سوخت و هزینه‌های عملیاتی کمک کنند. با انجام آزمایش‌های دوره‌ای و بازرسی‌های فنی مطابق با استانداردهای ملی و بین‌المللی، می‌توان اطمینان حاصل کرد که سیستم‌های احتراق و دیگ‌های بخار در بهترین شرایط ایمنی و عملکردی قرار دارند و این امر به حفظ بهره‌وری و کاهش ریسک‌های ناشی از خرابی‌های احتمالی کمک می‌کند.

 

بروزرسانی و آپدیت سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *